Storehvededags knopper

IMAG0409

Nu er den her endelig !!!
Den bedste undskyldning for at spise dejlige hvede-boller med tandsmør!! jeg elsker hvedeknopper og jeg har høje krav til alt fra bolledej til måden, mine boller ristes på (ej at misforstå, på denne så hellige dag). Men når de er søde, smukt ristede, og dog dejligt bløde inden i, bliver det næsten ikke smukkere – har du oven i købet bagt dem selv  kan  du kun sidde tilbage med et kæmpe smil på læben. Jeg har her en gammel opskrift, jeg har bygget  videre på, og jeg må indrømme at jeg er ganske glad for den, det håber jeg også du bliver.

Det skal du bruge: 

 • 50 g gær
 • 3,5 dl lunken mælk
 • 125 g smeltet smør 
 • 1 æg
 • 800 gr. hvedemel (plus det løse, til at forme bollerne med).
 • 60 gr. sukker
 • 1,5 tsk. Groft salt
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • æg til pensling

Sådan gør du:

 •  varm mælken langsomt op mens du smelter smørret i
 • Tilsæt sukker salt og kardemomme i mælken.
 • Når mælken er lun rører du gæren i.
 • Tilsæt æg og derefter melet lidt af gangen mel og ælt godt igennem.
 • Dejen skal være klæbrig men lige præsis slippe dine fingre
 • Sæt dejen til hævning i 30-45 min  hævet flot op.
 • Form til store boller og stil dem helt tæt i en bagepapirsforet høj bageform.
 • lad dem efterhæve  15 min. under et hviskestykke over vandbad med ny-kogt vand (som du kan se på billedet havde jeg lavet et sindrigt system, med en bradepande med  kogende vand, en rist og så min bagefor, det hele havde jeg dækket til med en klæde).

damphævning

 •  Mens  bollerne hæver tænder du ovnen på 200 grader alm. over/under varme
 • Bag hvederne  i 20- 25 min.  (stik evt. med en strikkepind eller et stege termometer, hvis der hænger dej ved er de ikke færdige)Nu mangler du bare at flække og riste dem til de er dejligt gyldne, og så det gode lag smør 🙂

Rigtig god Store-hvededag.:)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s