GODE KNIVE ER UUNDVÆRLIGT VÆRKTØJ DEL 3

Det sidste sted jeg har valgt at besøge er HW Larsen, som er beliggende i det hippe kødbyen på Vesterbro.

2014-12-21

Da jeg træder indenfor, er der mange mennesker i butikken og man fornemmer tydeligt, at folkene bag disken er vant til at betjene fagfolk, for det går stærkt!

IMG_6951

På trods af sin let neutralt-moderne indretning emmer butikken af historie og mange års erfaring, og det er med rette, for HW Larsen har ligget i kødbyen siden 1934.

IMG_6943

Da butikken åbnede, var tanken netop at sælge og slibe knive, hvilket er noget de naturligvis stadig gør og er gode til, siden hen har de udvidet butikken så den nu rummer alt hvad et gastronomi-hjerte kan begære for slet ikke at nævne et overdådigt udvalg af knive i alle prisklasser.

IMG_6941

Det blev min tur og jeg stillede det samme spørgsmål, som jeg tidligere har stillet: ”Hvis du skulle vælge få knive som skal kunne klare det meste –  hvilke knive ville du så vælge? ” Jeg blev mødt af en sød og kompetent sælger som tog sig tid til mig, spurgte ind til mine behov forstod mit måske lidt specielle ærinde.

 Her var hvad hun viste mig:

Dick Premier Plus kokkekniv 23 cm
IMG_6971

Hos HW Larsen faldt valget på en 23 cm. kokkekniv fra det tyske firma F.Dick (sammen kokkekniv som de valgte hos Kunst og køkkentøj).  En klassisk, europæisk kokkekniv i fuldsmedet hårdt og hærdet stål, hvilket giver en mere ensartet stålstruktur, som derfor kan slibes skarpere, med andre ord, en kniv som tåler hårdt arbejde. Skæftet er specialfremstillet af kunststof, der kan minde om træ. Den har en god tyngde, som gør at den falder rigtig godt i hånden, og man oplever at den arbejder for dig. Stålet tåler enorme belastninger og kan derfor tvinges – helt uden at hugge – gennem f.eks. brusk.  Kort fortalt, hvis jeg kun måtte vælge en type kniv var det denne, men gudskelov er dette ikke tilfældet.

Tojiro Pro DP Pyntekniv (F650)

IMG_6986

Er en 12 cm. urte/pynte kniv i damasceret stål, dvs. at den er foldet i 37 lag ved hjælp af en meget krævende teknik, som i dag næsten kun ses på japanske knive. Den har et længere og bredere i blad end f.eks. en turnerkniv, hvilket betyder, at den har flere anvendelsesmuligheder som at skære/ hakke mindre ting, som små løg, hvidløg og urter, samtidig med, at den ligger rigtig godt i hånden som en frihåndskniv, og er god til at dele æbler og kartofler, til at dekorere med og så videre. En rigtig dejlig type kniv som jeg ofte selv bruger, og som min kone er meget glad for at bruge, da den ikke er så voldsom.

Tojiro DP grøntsagskniv (F50)

IMG_6961

Er en 16,5 cm japansk grøntsagskniv i damasceret stål, hvilket giver en hård og nærmest kirurgisk skarp fornemmelse, når den skærer i grøntsager. Det er en rigtig lækker grøntsagskniv, og når du først har lært den at kende, vil den være svær at undvære. Som du sikkert kan regne ud er jeg selv en virkelig glad ejer af denne kniv, det brede lige blad ligger godt mod fingrene og gør den let at kontrollere, den skarpe runding er ret lækker og giver igen en god fornemmelse af kontrol. Min eneste anke er, at den har svært ved at klare meget store ting, så som at flække kål, men når det så er sagt, er den genial til nærmest alt andet.

Victorinox 26 cm træskæfte

IMG_6949

Victorinox 26 cm universalkniv med bølgeskær, igen samme kniv som K,unst og køkkentøj valgte, men det er også  en dejlig kniv som klarer alt fra brød og salat til kød. Denne kniv kan snildt dele en godt moden tomat i 16 dele, hvilke som du sikkert kan regne ud, nærmest er umuligt, med en sløv kniv.  Husk dog at passe på når du skærer med denne kniv, den kan, hvis uheldet er ude, gå gennem både negl og finger. Trods navnet universal, møder denne kniv sine udfordringer, hvis der skal hakkes/snittes, eller hvis den skal bruges som urte/frihåndskniv.

Har du lyst til at vide mere, skulle du ta et kig på deres hjemmeside, eller endnu bedre svinge forbi, jeg er ret sikker på du ikke vil fortryde det…  Med mindre du er på udkig efter en blokfløjte, for så er du gået forkert.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s