Æbleskiver med et tvist.

Da jeg var lille, startede julen for alvor, når jeg stod på Strøget med min far og spiste æbleskiver, lavet af de søde og flinke Frelsens Hær-damer – jeg ved jeg lyder som en 90-årig, men duften og smagen fik tænderne til at løbe i vand og gjorde det hele magisk! Nu har jeg så sat mig for at prøve at genskabe smagen fra den gang – med et tvist af mig naturligvis. Jeg vidste, at en del af smagen havde noget at gøre med det fedtstof æbleskiverne blev stegt i, så jeg prøvede mig lidt frem og fandt ud af, at svinefedt gi’r den for mig helt rigtige smag.

Det skal du bruge til ca. 30 æbleskiver.

 • 1 æbleskivepande (ellers er de pokkers svære at få runde)
 • 10 gr. fintrevet ingefær.
 • Mortede frø fra 4 kardemommekapsler (eller ½ tsk. stødt kardemomme).
 • Korn fra ½ stang vanilje.
 • 3 spsk rørsukker
 • 4 æg (delt i hvider og blommer)
 • 450 gr. mel
 • 7 dl. kærnemælk.
 • ½ tsk. salt.
 • Natron.
 • palmin til stegning

 Sådan gør du:

 • Pisk hviderne stive.
 • Pisk blommerne, sammen med kærnemælk, sukker, kardemomme, natron og vanilje.
 • Tilsæt melet og rør det godt igennem.
 • Vend hviderne i.
 • Tænd for æbleskivepanden og varm den godt op.
 • Læg en lille klat fedt i hvert hul og bag løs.

Tip. Har du lyst til kan du fylde æbleskiverne med æblestykker, chokolade, nougat eller hvad du kan li, men husk at, lægge det i før du vender æbleskiven og sørg for at der er dej hele vejen rundt om.

Reklamer

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s