Mazarinkage

Kender du det, når man laver noget så lækkert, at man har svært ved at gi´ det fra sig?.. Dette skete for mig, da jeg havde bagt mazarinkager med brunet smør… Faktisk  blev de så gode, at det var lige før jeg sad henne i hjørnet, kærligt kælende for den sidste kage, mens jeg savlende hviskede “My Precious” og kiggede ondt på min kone, der forsøgte at lokke den fra mig.. Efter jeg blev gjort opmærksom på  den selvfølgelighed, at jeg bare  kunne bage nogle flere, er jeg  kommet til mit vanlige glade selv.  Så nu har jeg besluttet at  gøre verden til et smukkere sted, faktisk mener jeg, at man kunne  skabe fred med disse  vidunderhapsere!!

Det skal  du bruge.

 • 200 g marcipan
 • 200 sukker
 • 200 g smør  ( 110 gr. smør brunes)
 • 3 æg
 • 50 g mel

Sådan gør du

 • Brun de 110 gr. smør til  det dufter lækkert nødeagtigt og er godt brunt.
 • Hæld det brunede smør i en skål og lad det  køle  lidt før du tilsætter det restrende smør så det kan smelte sammen.
 • Indstil ovnen til 175 grade alm. over undervarme.
 • Ælt marcipan og sukker sammen
 • Rør smørret i lidt ad gangen.
 • Ælt/rør æggene i  sørg for at de er blandet godt ind i dejen
 • Vend til sidst melet i og rør det kun lige igennem til melet er optaget (hvis du ælter for længe vil dejen skille).
 • Kom dejen i en smurt tærteform (det bliver også godt hvis du laver flere mindre kager).
 • Bag i cirka 20  minutter, indtil toppen er gylden og kagen føles fast.
 • Vend dem ud af formen og bag yderligere i 5 minutter.
 • Lad den køle og pynt med chokolade.
 •  Server au naturel eller med  f.eks. friske bær.

Pssst husk at du bare kan bage flere 😉

Reklamer

One Comment Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s