And forklædt som lam.

Når nu man siger at julen varer lige til påske, var det så ikke på sin plads at slutte denne dejlige højtid af med manér?  Jeg synes selvfølgelig selv, det var et hit, og det fungerede også virkelig godt på tallerkenen og i munden. Det er naturligvis ikke en erstatning for lam, den skal bare spises en anden dag (det skulle også være så sundt at spise varieret…)

Jeg tænker retten her som inspiration til et dejligt festmåltid, så jeg har ikke skrevet mål og vægt på – og kan du ikke skaffe en hel and kan du sagtens lave den med bryst  eller lår, så kan skaffes forholdsvis let hos de fleste madpushere.

Det brugte jeg:

 • 1 And (andebryster eller lår kan også sagtens bruges)
 • Frisk rosmarin
 • Hvidløg
 • kologisk Citron
 • Persillerod

Til garnituren brugte jeg:

 •  Kartofler
 • Rødløg
 • rosmarin
 • olie
 • salt og peber

Til salat brugte jeg:

 • Spidskål
 • Rødløg
 • Cherrytomater
 • Basilikum
 • God olivenolie
 • Balsamico

Sovsen kan sagtens undlades, men da jeg havde en hel and ville jeg begå den kardinalsynd ved ikke at lave en sovs af de lækre safter fra bunden af bradepanden, bare husk at  uanset hvad du gør, må du ikke smide  noget ud, fonden (safterne) kan fryses og bruges,  og fedet er fantastisk at stege i.

Sådan gjorde jeg med anden:

 • Jeg startede med at tænde ovnen på 160 grader varmluft
 • Jeg rensede og skyllede  den godt, fjernede hinder
 • Gned salt og peber indvendigt.
 • Så fyldte jeg  den med citron, hvidløg, rosmarin og  persillerod.
 • Lukkede den med et par kødnåle.
 • Før jeg satte anden i ovnen gned jeg den godt ind salt.
 • Jeg lagde den på en rist, fyldte en bradepande med vand, løg rosmarin og hvidløg.
 • Da det var en lille and på 2,6 kg. gav jeg den 2 timer og vendte den en gang hver halve time
 • Til sidst lod jeg den hvile  under et viskestykke mens jeg  bagte  kartofler og rødløg.

Med garnituren gjorde jeg:

 • Rengjorde kartofler og rødløg skar dem i både.
 • Vendte dem i lidt olie sammen med rosmarin
 • Så bagte jeg dem i ovnen i 45 min

Salaten blev til ved:

 • Spidskålen snittede jeg fint
 • Tomaterne blev haveret
 • Jeg vendte det godt med rundt med olivenolie, balsamico og hele basilikumblade.

and på påske

Så er det kun at sige velbekomme… rigtig glæde jul og god påske 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s