Lam på ben med estragonkartofler og sprød salat.

Nu har bloggen ligget stille længe nok, og det er vist på tide jeg får nogle opskrifter over disken. Grunden til mit fravær skyldes først og fremmest, at jeg er startet i lære som kok. Det er helt fantastisk at beskæftige mig med mad på et professionelt niveau, men det betyder også at det er svært at finde tiden til at trylle i eget køkken…Så dagen i dag er noget særligt, for jeg  har nemlig ikke tænkte mig at lade min blog ligge længere, men tværtimod gi den alt, hvad jeg kan.   Hittepåsomhed i  mit eget køkken er stadig noget af det vigtigste for mig, og nu skal alle min nyerhvervede teknikker og tricks forenes med min fantasi her.

I dag har jeg kastet mig over lam med kartofler og salat, eller rettere kartofler med salat og lam. Det er nemlig gået op for mig at der er nye muligheder i at tænke garnituren som det primære  element på tallerkenen. Det er både godt for gastronomiske fantasi, miljøet og pengepungen. For eksempel er salaten  bare rusket sammen af det, jeg allerede havde liggende. Misforstå mig ikke, jeg elsker godt kød fra glade dyr, men  tilbehøret  er det, som løfter retten.

Det skal du bruge til 4 personer:

– Til lammet

 • 600 gr. lammekrone eller culotte (mere er også dejligt)
 • Lidt olie til stegning.
 • Salt og peber
 • Skallen fra en økologisk citron.

Sådan gør du

 • Brun lammet godt af på en meget varm pande.
 • Steg det færdigt i ovnen ved 180 grader i 10 min ad gangen, til det når en kernetemperatur på  56-58 grader C°.
 • lad det hvile, skær ud og drys med groft salt og fint revet citronskal.

– Til salaten

IMG_7947

 • ¼ Spidskål (afhænger af størrelsen, og mit var stort).
 • 4 blommer
 • Ca. 100 gr mandler
 • Nålene fra et par kviste rosmarin (hakket fint)
 • Et nip salt
 • 2 spsk. rød balsamico.

Sådan gør du:

 • Rist mandlerne i lidt olie sammen med fint hakket rosmarin. Når mandlerne er gyldne tilsætter du salt og lader dem køle af, til du skal bruge dem.
 • Snit spidskålen fint.
 • Udsten blommerne og skær dem i både.
 • Snit forårsløg som du kan li dem.
 • Vend alt på nær mandlerne sammen med balsamico.
 • Hak mandlerne og drys dem ud over lige før du serverer.

Til estragonkartofler 

IMG_7943

½ l hønsebouillon (har du ikke lige den ægte vare, er en bouillonterning en fin løsning)
650 gr. små kartofler.
25 gr. smør
1 bdt. fint hakket estragon.
Salt og peber
Sådan gør du:

 • Halvér de små kartofler og læg dem på en pande.
 • Hæld bouillonen på panden til kartoflerne, og lad dem koge møre mens du vender dem rundt så de ikke brænder på (Hvis de når at blive møre inde væsken er kogt helt væk, hælder du bare det sidste fra).
 • Tilsæt smør  og estragon, vend godt rundt og server (smørret og stivelsen fra kartofler vil gi en dejlig cremet konsistens).

Kartofler og salat er ikke kun gode til lam, prøv at sætte kalv, kylling eller fisk til, jeg er sikker på det vil fungere fantastisk.

Så er der kun tilbage at sige rigtig hjertelig velbekomme.

Reklamer

2 Comments Tilføj dine

 1. Tillykke med lærepladsen, det lyder da som det helt rigtige for dig! Pøj-pøj!

  Mange hilsner Helle, tiny gardens

  1. RankBrunberg siger:

   Tak skal du have Helle, jeg håber også alt er godt hos dig .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s